@sannalundell on Instagram: “Fick tag i lammlägg från en bonde här bredvid. Det godaste köttet jag vet. Kan avstå exakt allt annat kött, men icke detta. Jag och Ann har…”www.instagram.com
Receptet gäller för 8 port 2 dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 4 äpplen 75 g Arla® Svenskt Smör 1½ dl strösocker pressad saft av ½ citron Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften. Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.kanyawi
KOSTSTUDION on Instagram: “Har du glömt att fixa matlådor inför veckan? Det här är en enkel mealprep från @em.ced som även lämpar sig perfekt som en lunch på stranden…”www.instagram.com
Det här med vardagsmat….Dethärmed vardagsmat…. jag fick tid över till detmed denna onsdagskväll. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt Kakor och Drömmar -
Äntligen! Det perfekta glassreceptet! Till glassen åt vi marängerna som jag gjorde igår och en härlig kolasås. Vispa äggulorna med florsockret tills det blir vitt och pösigt Mat med Suss
Havrescones ❤️ Från början ett recept taget ifrån: http://www.scones.se/havrescones Har tagit bort sockret och anpassat det för 2 personer! Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Nagga kakorna med en gaffel fridacarleson
chiayoghurt- det perfekta mellanmålet Dela dethär. Det är gott, fräscht, mättande och går utmärkt att förbereda och ta med till jobb eller när man befinner sig på språng mat.såklart. Lina Abrahamsson
Perfekta tillbehöret till det grillade gör du i ugnen och på plattan! ) Nu är finns det alltså inga fler left overs på lager och det känns faktiskt ganska bra, det känns ju som en ny matsäsong är härMårtenssons kök
Det här är litegrann jag på en tallrikDet är med andra ord precis som med allt annat, det är pengarna som styr här och det ligger i alldeles för mångas intresse att vi människor fortsatt ska äta den skräpmat som vi äter och gärna lite till Jimps & Millis LCHF
Koka det perfekta ägget Rätt koktid för att servera ägget på eller i pasta som blir härligt krämig. Lägg försiktigt i äggen med hjälp av en sked patriksvensson
Ett glas från himlen? " och "då kan jag ju blanda i det också" och "så kanske jag kan göra lite såhär så blir det ännu bättre" Food and health in my way
Det här med att baka sockerfritt... är egentligen inte det jag är bäst på, men vi får en del förfrågningar om just sockerfria bakverk från en del av våra gäster Kakor och Drömmar -
Här lagas det köttbullar med thai-influenser! Nu är det ju inte riktigt så att jag tagit ledig från allt vad matlagningen heter bara för att jag inte bloggat Gourmetmorsan
Det här måste ni testa till jul ! så skulle det utan tvekan vara min hemkokta choklad & lakritskola med flingsalt. Klä en brödform med bakplåtspapper Fröken M
Det här är ingen marängtårta det är en manägtårta Jag hittar omedvetet på ord i ibland och när jag har fått ett glas eller två i mig så framhävs detta lilla talfel Blondinen & Kniven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.