När sockret har smält och antagit en ljusbrun ton klickar du i smöret och låter det smälta med. Tina, rensa ur köttet och bryn skalet med en morot, en palsternacka och en rödlök skurna i bitar
Jag brukar störa mig ganska mycket på när det ska vara fritt från allt i bakverken, allra helst när ingrediensen är ersatt av något knepigt E-ämne eller stabiliseringsmedel eller liknande
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Kör i mixern tills det börjar få grön färg, smaka av med ev. Dagens recept är något för er med smak för lite medelhavssmaker som vitlök, basilika och lite citrus
Utav dettablevdet en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Det var jeepkörning i skogen, en tävling medett antal bilar. Olja, Soya, teriyaki, chilisås, vitlök, örtkryddor och blandar allt detta i en påse lägger sedan i köttet… låter det dra i flera timmar
Anette Aulik Hissing -. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bakade lite brytbröd till dagens middag, skulle köpa nått i affären , men ibland så är det så trist bröd på helgerna
Lite senare på kvällen slank en eller ett par skivor ner, dock va det inte det bästa stycke kött. Ner med köttet i mixern, i med lite tomater, lite vitvin och vips så blevdet en ragú
Matblogg - Friterade pilgrimsmusslor med avokadosalsaGET IT ON - Grillspettmed Serranoinlindad jätteräkor och halloumiostVärt att notera att det är bara rätter med fisk och skaldjur som har nått finalen
Börja med att steka kyckling i smör, salta och peppra. Jag älskar ju Thaimat så jag blev glatt överraskad av denna rätt och kommer att tillaga den många gånger framöver i min fina Pyrexgryta, så stort grattis till Birgitta Jonsson
Doppa handen i vatten och ta ett tag i degens kant med ena handen. Är den helt rinnig tycker jag det brukar jäsa sämre och ibland resultera i ett lite väl syrligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.