Detkan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar somdu sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar detlättare) från kakan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Men, härär får du i dig bara hälften av kolhydraterna (varav dessa är långsammare tack vare fiberinnehåll), dubbeltså mycket protein och något mera fett, men dettaär nyttigt fett
Häll äggstanningen i pajskalet. Sila och pressa ut vattnet. Vispa ägg och mjölk. 1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1prästost, gärna 1878, (17%). 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Ulla var min hemkunskapslärare på högstadietochdethär receptet är väl ungefärdet enda viktiga att minnas från högstadietöverhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affärensomsålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.