Riv vbost och he över kantarellerna rör ihop och ställ stekpannan åt sidan. 400 g köttfärs (jag har älg)½ dl grädde1 ägg1 msk dijonsenapsaltpepparFyllning100 g förvällda kantareller (koka ur vattnet ur svampen)1 dl vbostlite gräddeGör så här Lägg kantarellerna i en stekpanna och häll över grädde, låt koka ihop en liten stund. Häll över lite grädde och låt koka ihop i ca 10 minuter
Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan. Lördagen var synnerligen stillsam då vi alla satt med ansiktena vända upp mot solen som sken under större delen av dagen
Jag tänkte att det skulle vara roligt att införa en veckosammanfattning här på bloggen där jag varje söndag listar de 3 mest populära recepten från veckan som gått
In i kylen fram till servering, kan stå över. 150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri)
Råkar man värma över den sista graden så bör man börja om igen…Det är viktigt att man rör i denna metod, inte för mycket då skadas kristallerna och inte heller för lite, tex att låta chokladen svalna av sig själv
Använd en slickepott eller baksidan på matsked. Det är som att människor lyckas förmå sig att handla, men att blotta tanken på att ställa sig och laga mat när jobbveckan är slut blir övermäktig
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll över jästen, rör om så att allt löser sig. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter. Nagga kakorna och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter
Men jag länkar upp till drömmarnas recept och använder den bilden så länge. Jag använde MixWells sojafria, naturligt gluten- och laktosfria mjölmix och kakan blev hur god som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.