I alla fall så kanske den här ört och vitlökskycklingen inte direkt är en vardagsrätt eftersom det är lite pyssel, inte så att den är svår på något sätt, men det är några moment som man kanske inte ha lust att mecka med efter jobbet, men till helgen är den helt suverän
Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 225°. Nyp samman ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de formar sig till en boll
Den inslagna kolan är Leila Lindholms smörkola, ljuvligt god. Klipp eller skär den i bitar. Jag kokade min kola till ungefär 124 grader, den blev helt perfekt
Alla karameller från den träffen ska jag suga lite på innan jag berättar mer. Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om
Stek kantarellerna och löken under tiden kycklingen svalnar. Lägg därefter den stekta och avkylda kycklingfilén över svampblandningen, rulla ihop smördegsplattorna till vackra paket, ( det gör ingenting om ändorna inte sitter ihop, huvudsaken är att paketet håller ihop) pensla paketen med ett uppvispat ägg
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Under tiden rätten står i ugnen. Servera en god grönsallad, svart vinbärsgelé och hemmagjord pressgurka till denna rätt
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.