Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Annars kan det vara roligt att ge bort något som man lagt ner lite tid och kärlek på. Här kommer två av mina favorittips till snabba och enkla gå-bort-presenter
Då var det den andra advent och dags för adventsutmaning igen. Är inte i form denna helg, har dragits med en konstant huvudvärk och feberfrossa sedan i torsdags
Utöver julskinka, kalvsylta, sill och köttbullar vill jag gärna ha en riktig köttbit på julbordet. Revbensspjäll och sås funkar bra, men nu hittade jag ett recept på äppelkarré i senaste Buffé som jag tycker låter fantastisk gott
Planera och var ute i god tid så att du är klar med det mesta i början av december. Något år har jag gjort den redan i september, men numera försöker jag baka i november-december, för julstämningens skull
Korvgryta med äpple och färskost. Stek korv, purjo och paprika i matfett en stund. Tillsätt sen Philadelphiaost, äppelbitar och grädde, rör tills osten smält
Å andra sidan är byn på landet ganska mörk, lerig och kall så här års. Helgens skörd bestod av den trogna persiljan, några smått fastfrusna purjolökar samt en bunt med grönkål och svartkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.