Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum. Tänkte jag skulle tipsa er om ett kanon recept som jag gjorde för ett par veckor sedan
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Låt svalna under bakduk om du inte vill ha en hård skorpa. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken, låt jäsa ca 30 minuter. Deladegen i 10-12 delarberoende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter. Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Detta är frallorna som gått hett med recept och diskussion på Facebook sidor med lchf tema. Och ja fortfarande lite svampig konsistens men det närmaste vanligt bröd jag kommit
De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones. Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost. 100 g philadelphiaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.