Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak)
DANSKA FRIKADELLER. För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Med ris och en stark currysås får man en enkel men spännande vardagsrätt
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Go kväll på er,. Brödbak tänkte jag att vi skulle ägna åt oss nu. Jag är ingen frukostmänniska men finns det något som slår doften av nybakat bröd en lugn helgmorgon
Smält margarinet. Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning
Dessa danska små tapas som ger ok på att äta en drös mackor till middag. Fredags- och lördagsmiddagen har blivit väldigt viktig för barnen att få vara med och bestämma vad som skall superas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.