Du behöver. Mixa cashewnötter i en matberedare tills det har blivit som ett mjukt krämigt nötsmör. Kärna ur dadlar och häll i tillsammans med cashewnötterna
Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter. Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Skall inte vispas, utan endast röras ihop. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med avtagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Grädda i ugn 25-30 min. Ca 2 dl hallon och blåbär färska eller frusna
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme
Smält smöret i en medelstor kastrull. Stick ner kakhalvorna i smeten med den skurna sidan upp. Pudra ev. Sätt ugnen på 180 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–28 min, tills den är lagom kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.