Dal bukhari med svalkande raita
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl belugalinser eller andra linser
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk grön chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 50 g smör
  • t ex mjölkfritt eller ½ dl rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 dl grädde
  • t ex havre- eller sojagrädde
  • 3 dl vatten
  • Salt
  •  
  • Raita
  • 2½ dl yoghurt
  • t ex sojayoghurt
  • ½ gurka
  • ½ kruka färsk mynta
  • Salt
  •  
  • Servering
  • Kokt ris eller naanbröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.