The post Kanelbullar förkanelbullensdag. En mer nostalgisk bulle än kanelbullen är svår att hitta, och även om det finns massor av mer exklusiva varianter med lyxiga fyllningar föredrar jag ofta en vanlig traditionell bulle gjord på en riktigt god deg och där man gärna slösar lite med fyllningen
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Hoppas ni fått smaka en riktigt god glutenfri kanelbulle dagen till ära i dag den 4 Oktober. Här kommer receptet- som jag tagit rakt av ur en kokbok som heter 100 % Naturligt av Lene Simonsen, det enda receptet i boken med vetestärkelse i mjölmixen till nackdel för er med allergi mot vetestärkelsen. Smält smöret och tillsätt det i jästen ihop med ägg, salt, mjöl och resten av sockret (jag sparde 1 dl mjöl för jag tyckte degen började bli mätt, men grundreceptet är 600 gram
Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Vi tog tag i ett av de bokmärkta efterrättsrecepten i fredags, det var Anki som slog till och gjorde en chokladmousse som vi hittat i ett annat kök, nämligen Momas
Onsdagspasta. Har sagt att de absolut inte får korkas upp förrän jag kan ta mig ett eller två glas Tillbaka till dagens pasta som görs på Cannellonirör, men finns inte det i er butik, går det lika bra att använda färska lasagneplattor, som ni delar, fyller och rullar ihop
SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.