Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
I lördags fick jag ett smakprov på bönplättar som överraskade mina smaklökar. Ursprungsreceptet var från amerikanska bönpannkakor men precis som min mor så föredrar jag det lite mindre söta alternativet och kompletterar istället med läckra tillbehör
Vi tog tag i ett av de bokmärkta efterrättsrecepten i fredags, det var Anki som slog till och gjorde en chokladmousse som vi hittat i ett annat kök, nämligen Momas
Onsdagspasta. det är ni värda Själv har jag varit enormt sugen på rött vin, och när Herr O fyllde år för några veckor sedan fick han två flaskor AMARONEVINER i present
SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Som ni redan vet pytsar jag i allt möjligt i mina grötar för att variera näringsinnehållet. Den senaste tiden har det mest blivit lite olika grötar till frukost
Älskar frukost i all dess formen, men helst ska det vara 'frukost-mat', om ni förstår vad jag menar. För några år sedan, när jag började att äta en mer lågkolhydratskost eller ja rättare sagt en blandning av LCHF/PALEO, där frukt, bär, grönsaker och rotfrukter (rödbetor, palsternacka, morot, kålrot, sötpotatis) är en del av min kost, saknade jag att få äta en RIKTIG MACKA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.