Stäng av ugnen och låt fisken stå på ugnsluckan i stället för inne i ugnen. Hälften av ingredienserna. Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås
Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Skär laxfilén i ca 2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå. Pressa 1 halv citron över det hela och tillaga i ugn ca 10 min på 225 gr 600 g laxfilé
Hacka laxen och pilgrimsmusslorna fint, alternativt mixa försiktigt i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Krydda laxen med chilipulver, vitlökspulver, vitpeppar, salt och persillade (för den med mycket kryddor i skafferiet kan man även hälla på aromat, ingefära och cayennepeppar)
Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger på fläskfilén
Oxfilé påbäddav frästa grönsaker. Tvätta av sparrisen och dela dem på mitten. Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Strömmingen steks guldgul i en blandning av smör och olja och läggs därefter på en bäddav spenat. Lägg väl avrunna fiskbullar ovanpå stuvningen och strö över riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.