Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter
Men att köpa blandfärs - så långt sträcker jag mig inte. Bolognese extraallt olivolja 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 vitlöksklyftor 1 kilo nötfärs 200 gram rökt sidfläsk 200 gram kycklinglever 2 lagerblad 1 msk nystötta fänkålsfrön 5 sardellfiléer 2 dl rödvin 2 burkar Mutti krossade tomater 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré salt och svartpeppar råsocker Hacvka löken, tärna moroten och sellerin. Jag har även prövat att långlaga bolognese på 80 grader, över dagen (närmare tio timmar)
2015-11-12 @ 17. Chokladbollar dagenefter chokladens dag. Igår var det ju chokladens dag och då gjorde jag de här supergoda chokladbollarna med en riktigt god och mörk kakao och ett starkt espressokaffe
Inte heller har jag odlat svartpepparkornen som jag kryddade med men jag tycker ändå att jag får kalla den hemlagad eftersom den inte kommer färdig ur en tub
Efter en lång dag på landet var vi hungriga när vi kom hem strax efter klockan åtta. Sen åkte jag hem och gjorde hamburgare till mig och maken med allt man kan önska sig till
Men sonen var i väg och jag messade för att efterlysa honom och det dröjde ett tag innan jag fick svar så jag började kika i sociala medier och surfa… och…
Men framför allt ett sätt att ta hand om grönsaksrester i kylskåpet och slippa kasta något. Lägg lök, morot, svamp och spenat i en köksmaskin och kör tills allt är finfördelat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.