Kör oreon i en blender medans du smälter smöret, blanda sedan ihop och kavla ut i en passande pajform, kör i ugnen på 200g i ca 5 min för att grädda den lätt
Dagensgrill bestod av en ostspäckad fläskfilé, bakpotatis, korv, paprika, tomat och halloumi. Visserligen är det här en väldigt enkel grill, vem som helst kan lyckas – allt du behöver är lite tålamod och bra råvaror
Grovhacka oliver och kronärtskocka. Dela potatisen och blanda med oliver, skocka, kapris och persilja. 2 dl urkärnade svarta oliver. 2 dl urkärnade svarta oliver
Grovhacka oliver och kronärtskocka. Dela potatisen och blanda med oliver, skocka, kapris och persilja. 2 dl urkärnade svarta oliver. 2 dl urkärnade svarta oliver
MANDELFISK PÅ GRILL. Även billig fisk som exempelvis torsk är mycket god att grilla. DAGENS RECEPT 14-06-20. Vik ihop folien mycket noga och grilla paketen på utegrillen ca 5 - 8 minuter på varje sida eller i ugn, 300°, tid beroende på fiskens storlek. 10 - 20 minuter att grilla beroende på storlek. Beräkna ca 45 minuter för att baka en lagom stor potatis, även i folie, på grillen eller i ugn, 250°. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner
Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. 1olivolja. 1grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
olivolja. Häll av potatisen i ett durkslag,sätt tillbaka pannan på spisen, häll i någon matsked olivolja och lägg sedan tillbaka potatisen (ja och alla vitlöksklyftor såklart) i pannan igen på ganska hög värme
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. Till 8 - 10 portioner. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner
När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. DAGENS RECEPT 14-09-16. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.