Vill ni inte att de ska smaka vanilj - smaksätt med lakritspulver. 2 dl nötter (jag blandade pistagenötter, valnötter och mandel). 2 msk raw kakao. 2 msk raw kakao
Krossade nötterKokosmjöl blandat medkakao och lakritspulver. Det som är bra med dessa dadelbollar är att du kan variera smaksättningen precis som du vill
juliga dadelbollarmed morot, ingefära och kanel (veganska). Att laga fika/kaffetillbehör/chokladbollar baserade på dadelbollar är sen gammalt, men i veckan som gick trollade jag faktiskt fram ett nytt recept baserat på lite mer vintriga smaker om man nu kan säga så
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Mixa samman med nötterna så du får en slät massa. Tillsätt dadlar, kokosolja, vanilj, salt och kakao. Här bjuder chokladfabrikörerna Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén på sitt bästa recept på julens bästa dadelbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.