Tillsätt smör och olja i en stekpanna fräs curryblandningen med köttfärs och hackad lök. Iransk mat med vitkål och frisk lime… Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs 5 dl basmatiris vatten salt 500 g köttfärs 1 stor gul lök curryblandning rapsolja och smör 1/2  litet vitkålshuvud 2 - 3 msk torkad lime 2 msk tomatpuré 1
Tänker mig att en mild curryblandning också funkar liksom andra örtiga kryddblandningar. Nu börjar det snart, snart, snart bli säsong för den svenska sparrisen
När du har vänt ner pastan i curryblandningen är det bara att servera. Börja med att sätta pastan på kokning, men börja inte för tidigt då den lätt blir klibbig och tråkig om den får vänta "på tork" för länge
Koka upp kycklingbuljong med curryblandningen, vitlök och slå i ugnsformen. Sätt ugnen på 140 grader. Dela kycklingen på mitten genom att trycka kniven genom bröstbenet
Värm rapsolja i en kastrull och tillsätt 1/2 msk currypasta (använde 1/2 dl egen curryblandning). God veganrätt men som behöver betydligt mer av curry för att få något sting
1-2 tsk färdig curryblandning (jag tog Urtekrams ekologiska medelstarka curry). Jag älskar de indiska smakerna – en explosion av smaker likt en symfoni på smakpaletten där alla delar är lika viktiga men ändå svåra att urskilja var och en
Fräs den blöta curryblandningen i olja i en tjockbottnad stor gryta under omrörning då och då. Skär under tiden kyckling och paprika i små bitar (cirka 2x2 cm) Bryn kyckling och paprika lite i taget i smör eller olja samt lägg över i curryblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.