För "Julpudding del I", klicka här. Häll smeten i en smörad, ungssäker skål, jag använder en 1. 5 l emaljbunke (lägg gärna en smord cirkel smörpapper i botten av bunken också), platta till smeten och gör en liten fördjupning med en slev i mitten av puddingen (där den kommer att svälla mest)
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Blanda alla ingredienser till chokladsmeten utom mandeln i en kastrull. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Koka tills smeten klarar ett kulprov. Om du kan forma smeten i vattnet till en kula är kolan klar. Kolan får samma konsistens som kulan har när smeten kallnat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.