En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka omantiklimax =(
Varför välja mellanCrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk CremèBrûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra medvarmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Men första gången jag smakadecrèmebrûlée visste jag att jag hade missat något. Jag har vuxit upp medmångakaramellpuddingar (crémecaramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna
Smeten görs med fördel dagen innan brulén ska bakas av. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Sila ner gräddmjölken över äggblandningen och blanda väl
I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott. Vi åt upp dom bara somdom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.