Degen är samma ”pasta matta” (galen deg) som används i Torta di zucca gialla. Jalla. Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ta upp kastrullen från den kalla vattnet ( bli inte orolig om den har börjat stelna, den smälter igen) häll i det starka kaffe och sätt den på svag värme, rör om hela tiden tills sockret åter har smält och blandats med kaffet
Ingredients 4 tablespoons olive oil 2 large red onions, peeled & thinly sliced 1kg boned leg of lamb, trimmed and cut into 3cm cubes 4 celery sticks, chopped into 3cm lengths and leaves finely sliced 3 sprigs of fresh thyme 2 bay leaves 3 small unwaxed oranges (zest of 1 and juice of 3) 90g pitted black olives, drained 3 tablespoons runny honey 400ml full-bodied red wine 1 x 400g tin of chopped tomatoes 200ml hot vegetable stock 3 medium potatoes, peeled and cut into large chunks 150g frozen peas, defrosted Salt and freshly ground black pepper to taste. 110Ingredients. 111Ingredients. 112Ingredients. 17Ingredients
Condividi. Difficoltà. Disponete la farina a fontana. Può succedere che le uova non riescano a raccogliere tutta la farina, in tal caso aggiungete qualche cucchiaio di acqua tiepida
Crema pasticcera all’avena. In una ciotola mettere il pane, gli spinaci, le uova, il parmigiano reggiano, la ricotta, il pan grattato ed una spolverata di noce moscata
Condividi. Pollo alla valdostana. Difficoltà. Infarinare le fette di pollo. Mettere il pollo infarinato in un’ampia padella con un filo generoso di olio e far rosolare per un paio di minuti a fiamma vivace fino a quando si saranno colorate e avendo cura di rigirare più volte la carne
Mixa allaingredienserna till fin konsistens. Gårdagkvällens mat var klassisk men ändå så god beroende på haricovertssalladen [haricoverts tillsammans med lite röd lök och mozzarella och så en dressing bestående av olivolja, massor av italiensk salladskrydda, en liten skvätt vitvinsvinäger och pyttelite socker är sannerligen gott], rödvinssås och så klart min nya crave krämig balsamico
Servire la crema ancora calda con una spolverata di parmigiano reggiano. Frullare tutto con un frullatore ad immersione fino ad ottenere una crema omogenea
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.