1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen. 1,5 grädde
Rör ner tomatpuré, krossade tomater, oregano, vatten, buljongtärningar och soja. Denna varianten blev riktigt god med ett krämigt täcke av creme fraiche och parmesanost
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en kastrull. Crème brûlée med smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
salt, svartpeppar. Ställ tillbaka soppan på plattan och smaka upp med äppelcidervinäger, chiliflakes, ancho chilipulver samt mer salt och peppar om det behövs
Blir soppan för tjock, ha i mer vatten. salt, peppar. Rör ut majsstärkelse i 0,5 dl kallt vatten och ha ner i soppan. 800g rå blandsvamp, ex kantareller och trattkantareller (400g stekt). 2 dl halvtorrt, vitt vin (ex riesling). 1-2 tsk majsstärkelse + 0,5 dl kallt vatten
Blanda allt, sila. Cremacatalana på kanel och vanilj med citrussalladPortioner. Ta fram formarna strax före servering, strö över råsocker och bränn av ytan med gasolbrännare
Ikväll firade vi in helgen med en riiiiktigt god dessert, enkelt och snabbt också för den delen. Lite ledigt skadar verkligen inte, ska bli helt underbart med lite ledighet
with paring knife, scrape seeds from ½ vanilla bean (halved lengthwise) into pan, submerge pod in cream, and bring mixture to boil over medium heat, stirring occasionally to ensure that sugar dissolves
Vad är det som är krämigt och lent, med pigga toner av vin och fylliga smaker av musslor och räkor. Som gjort för en dag där det ska vara lite lyxigt, utan att ta oceaner av tid
Nåväl, här får ni inspiration för en kalkonrätt. Tillsätt vitlökskross och sparris, rör om. Tillsätt creme fraiche, mjölk och röd currypasta och rör om
citronskalet, kanelstången, vaniljfrön samt vaniljstången. Det fick bli en mumsig creme catalana. knäckig yta före servering om man vill, men det är en smaksak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.