Här är efterrätten som vi åt i lördags eftersom vi inte orkade äta den efter alla tapas i fredags. Det är en spansk variant på créme brulée och ända skillnaden är att den är smaksatt med citron och kanel
En god dessert som man kan förbereda i god tid. Man bränner av dem precis innan de skall serveras. Passa på att göra dubbel sats, de går utmärkt att frysa
Katalansk kräm är en spansk version av crème brûlée, med smak av kanel samt apelsin eller citron. Efter att ha snurrat runt på otaliga spanska sidor efter recept har jag funnit att den inte alls tillagas som sin franska släkting, som bakas i vattenbad (Bain Marie)
CremaCatalanan ska vara fast men "dallrig" och den stelnar när den får svalna. det får absolut inte komma något vatten i formarna, då spricker catalanan och det är bättre att den är lite "för" lös än tvärtom
Spanskinfluerad middag med paella och crèma catalana som sött avslut. Ett gott rödtjut till det och som pricken över i lite Julio Iglesias (bara skoja)
Créme brulée cheesecake bars. Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.