Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Gillar man citrondesserter ger den här citronpajen allt det man älskar med just citronefterrätter – den är syrlig, söt och aromatisk
Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
Jag letade reda på franskt recept, först ett på mördegen och sen en med själva citronkrämen. Man kan ju göra maräng och ha uppepå om man vill men jag dekorerade med lite hallon
Vispa ihop ägg, mjöl, citronskal, salt, sötning och halva mjölken. Crêpes som här är gjorda med chiafrön för extra fibrer och omega 3, protein, lågt GI och antioxidanter. Salt, 1msk sötning, rivet citronskal. Stek ca 2-3 min/ sida i olja, häll i ny olja efter varven. 1msk sötning, rivet citronskal
Vispa ner citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är styv. Till en början tänkte jag göra en vanlig Glace au four men när kreativiteten satte igång bestämde jag mig för att göra en egen variant med ugnspannkaka i botten
Mixa mjöl, smör och florsocker i en matberedare tills dmedet liknar brödsmulor. Receptet är Mary Berrys, en av domarna i mitt favorit-tvprogram, The British Great Bake Off
En syrligt god och kladdig citronpajmed sälta som på franska heter Tarte auCitron. Börja med att blanda pajdegen, mjöl, socker, salt och tillsätt det kalla smöret och smula sönder allt med fingrarna till en deg snabbt
Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Vispa ihop ingredienserna till crêpessmeten och grädda tunna pannkakor i en lite mindre stekpanna. Lägg ca 2-3 msk fyllning på varje pannkaka. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter Crêpessmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.