Det blir gott, men ingen Clamchowder. Clamchowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clamchowder , båtmat , konserv 360 g musslor i lake
Oj, sorry - det här blev ett ovanligt långt peppintro till receptet. Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande
Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Musselsoppa (2 personer som huvudrätt) ca 50 min. När musslorna öppnat sig är dem klara, det tar ca 3-5 min
De här matiga cheddarmuffinsarna är superlätta och snabba att göra. Kanon om man vill ha något hembakt att bjuda på till maten, eller till en kopp te kanske
Idag blev det en fräsch sallad med varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Melon- och jordgubbssallad. Det behövs inte så mycket för att bli mätt en varm sommardag, räcker gott och väl med en matig sallad, några skivor lufttorkad skinka och en bit bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.