1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Ansa fänkålen och skär den i klyftor. Spara fänkålsdillen till dekoration. Koka fänkålen i vatten och grönsaksbuljong i ca 10 minuter eller tills den är mjuk
Gör krämig fiskgratäng Pulled citruslax med grönsaker Ingredienser 4 portioner 600 g laxfilé av mittbit 1 tsk fänkålsfrön 1 krm chiliflakes 10 hela svartpepparkorn 1 tsk flingsalt 1 citron olivolja 2 tsk flytande honung 1 röd paprika 1 fänkål 100 g grönkål med stjälk Gör så här Sätt ugnen på 150 grader
Laga pulled citruslax med grönsaker Gogryta med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv Ingredienser 4 kryddiga lammkorvar, grovt delade 1 gul lök, grovt hackad 1 lagerblad 4 morötter, i grova bitar 4 palsternackor, i grova bitar ½ spetskålshuvud, i grova bitar 4 salladslökar, strimlade 8 dl köttbuljong smör att steka i olja att steka i Senapsdressing 2 dl crème fraiche 2 msk grov senap 1 msk socker Tillbehör hackad persilja bröd Gör så här Fräs löken i smör och olja på medelhög värme
Citruslax med smörkokt ris (4 portioner). Apelsiner och citron passar till laxen. Foto. Jurek Holzer. Barnbarnen skulle komma på besök och de älskar lax
Lördag - Citruslax. Matsedel vecka 24. Väkommen Skolavslutningsveckan. Ny, måndag och ny vecka ännu en gång, och vad jag kan se så har vädergudarna lovat att solen ska fortsätta lysa på oss även denna veckan här nere i Växjötrakten
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg folie i en ugnsform som är minst lika stor som fisken. Foliebiten ska vara så stor att den går att vira runt laxen, det kan gå åt två bitar om folien inte är tillräckligt bred
Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen, skölj fänkålen, spara fänkålsdillen till garnering. Skär potatis och fänkål i mindre bitar och koka dem i vatten och grönsaksbuljong 15 minuter eller tills de är helt mjuka
Krydda laxfilén och lägg i en smord form. Skala och koka potatisen. Ånga den torr. Pressa potatisen. Rör ner äggulor och 3 msk matfett, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.