Postat av Elin lördag 03/122016 kl. 2,5 dl strösocker. 2 tsk bakpulver. Häll smeten i en mindre form (20 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader och grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. En riktigt enkel saffranskaka (2). Saffranskaka med apelsin serverad med lingoncremefraiche (2). En mäktig citruskaka till efterätt (2). 2,5 dl strösocker. 2 tsk bakpulver
Postat av Elin lördag 17/01 2015 kl. 28 Kommentera. 200 gram vetemjöl. 2 ägg. 200 gram urkärnade dadlar. 2 dl vatten. Smöra en rund form (23cm i diameter) och strö lätt lite strösocker runtom i formen. Koka upp ca 2 dl vatten och höll sen över dadlarna i en skål. Grädda i 40-45 minuter – beroende på ugn – i 200 grader. 2,5 dl mörkt muscovadosocker. 2 dl vispgrädde. En mäktig citruskaka till efterätt (2). 200 gram vetemjöl. 2 ägg en nypa vaniljpulver. 200 gram urkärnade dadlar. 2 dl vatten. 2,5 dl mörkt muscovadosocker. 2 dl vispgrädde
Postat av Elin torsdag 04/022016 kl. 2 ägg. 200 gram vetemjöl. 200 gram urkärnade dadlar. 2 dl stout. Smöra en rund form (23cm i diameter) och strö lätt lite strösocker runtom i formen. Koka upp 2 dl stout och höll sen över dadlarna i en skål. Grädda i 40-45 minuter (beroende på ugn) i 200 grader. 2,5 dl mörkt muscovadosocker. 2 dl vispgrädde. En mäktig citruskaka till efterätt (2). 200 gram urkärnade dadlar. 2 dl stout. 2,5 dl mörkt muscovadosocker. 2 dl vispgrädde
Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber eller glutenfritt ströbröd. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda i ca 25 minuter. 2 st ägg. 2 msk smör. 25 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. 2. Foto Ulrika Pousette 2. 2 burk(ar) kesella , a 250 gram. 2 st ägg. 1. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke (eller en matberedare)
Häll i bröad form (ca 24 cm i diameter). Grädda på galler i nedre delen av ugnen, 175 grader, 25-30 minuter. 200 g smält smör. 2½ dl socker. 2 dl vetemjöl
Citronskal av 2 stora citroner. Vispa ägg och socker riktigt poröst Smält smöret och låt det svalna. Skölj och riv citronskalet,undvik att få med det vita innanför skalet,kakan kan bli lite besk
Sätt ugnen på 175-200 grader. Smöra och bröa en form och häll smeten där i, grädda sedan i ugnen i ca 25 min. 2 dl sukett strösocker. 200-250g kesella citrus
125 g smör eller margarin2 ägg1,5 dl sockersaft och skal av 1 st apelsin2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulverTopping. 50 g smält avsvalnat smör100 g philadelphiaost1,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerskal av 1/2 citronGarnering. 125 g smör eller margarin. 2 ägg
2. Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber eller glutenfritt ströbröd. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda i ca 25 minuter. 1/2 tsk rivet citrusskal, apelsin eller citron. 2 medelstora ägg. 2 msk smör eller margarin. 1 1/2 dl socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.