1. Skär sillfiléerna i sneda bitar. 2. Skölj citronen och zesta skalet. 3. Skiva löken i tunna skivor. 4. Varva sill, lök, citronzest, kryddor och dill i en burk
Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Citronsill. 27 Mars 2016 /. 13. 17 /. fisk, inlagd sill, m. m. /. Permalink /. 0. 1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
På TV går just nu en reklamfilm för Coop där en man med fransk (. En krämig äppelsill och en citronsill där ättikan i den gamla hederliga "ett-två-tre"-lagen byts ut mot citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.