Fräs purjolök, gul lök och potatis i olivolja i en stor gryta - ett par minuter. Dessutom sken solen in genom köksfönstret (trots oputsat glas) och det blev ännu roligare att stå i köketoch pula
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödskivorna med olivoljan och grilla dem i en het grillpanna
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
Stek sedan kålen på medelhögvärme så kålen faller samman och börjar ta lite färg. Tillsätt då sirap, låt den steka in och slå avslutningsvis på grädde och salt
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter
Skala och klyfta pumpa, betor och lökar. Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Blanda de rostade betorna, pumpan och löken med citron, dill och sesam
Mixa ärtor, kikärter och vitlök. Droppa i oljan och fortsätt mixa. Salta och peppra. Servera laxen med ärthummus, ärtor, ärtskott, limeklyftor och fullkornscouscous
Blanda crème fraiche med curryoch sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda kycklingfärsen med salt, peppar, ägg, majsstärkelse, lime-, skal och pressad saft
Skala samtliga grönsaker och skär ner i mindre bitar. Lägg på plåt tillsammans med kycklingen och pressa över citronsaft, häll på soya, lite olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.