Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Toppa med chutney och turkisk yoghurt. Låt den bli helt torr på ovansidan innan du vänder. Koka samman äpple, russin och aprikoser med vitvinsvinäger, lite vatten och kryddor
Skölj och kärna ur äpplena. Skiva äpplena och dela skivorna i fjärdedelar. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt i ca 2 minuter. 1-2 söta äpplen (beroende på storlek)
Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 1-1 ½ kg äpplen i klyftor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen. Dela en smördegsplatta mitt itu och lägg på bakplåtspapper i en ugnsform
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.