Hallå. Hoppas att ni njuter av en härlig helg. Här regnar det och jag hamnade framför datorn. Ska göra fotoböcker från vår Afrikaresa har jag tänkt men tittar in till er först med ett tips på en riktig godiskaka
Varför har jag inte provat att baka churros tidigare. CHURROS. Fritera några churros i taget och ta sedan upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper
Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan
Mitt i alt påskbaket ville min dotter jag skulle göra churros. ♥ Hemmagjorda churros ♥. Heta upp olja i en ljup panna och spritsa churros ca 10-15 cm långa direkt i den heta olja
Ingredienser Portioner. ca 20 st 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk (3 %) 125 g smör 1 krm salt 2 msk strösocker ( extra att rulla dem i) 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g) 3 st ägg ca 1 1/2 l rapsolja till fritering 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering Lägg till i inköpslistan
Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen, eller ta en tyll med lite ruffad yta för lite snyggare churros, hålet behöver dock vara rätt litet eftersom churrosarna sväller i oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.