När man känner för något gott så är mitt val oftast enkelt. choklad. Denna tårtan har gott om just det. God krämig botten och sen en god ännu krämigare tryffel på, det är underbart det
. Den här tårtan är ett måste för alla chokladälskare. Den har fått vara med på både dop och födelsedagar och fått väldigt mycket positiva kommentarer Den här gången fick den följa med till jobbet där vi överraskade en kollega som fyllde 30
Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Klipp till ett bakplåtspapper och placera i en form (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till bottnen. 2. Häll i en smord springform på cirka 25 cm och grädda på nedersta falsen cirka 15 minuter
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till botten. Grädda i smord springform ca 25 cm, på nedersta falsen ca 15 min, den ska vara kladdig i mitten
Av någon oförklarlig anledning har det här receptet legat bortglömt i min låda i ett par år. När jag nu hittade det blev jag ivrig att baka den och den var lika god som jag mindes den
Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta
Den här tårtan är något av det godaste man kan tänka sig i chokladväg. En mäktig chokladbotten toppad med len mjölkchokladtryffel blir tillsammans med krispiga nötter och flingsalt en riktig smaksensation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.