Innan servering smular du över ett par pepparkakor och strösslar med lingon. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. chokladmousse,. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret. Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær
Min mormor gör en supergod med lingon i. Mjuk pepparkaka är något som verkligen hör julen till och som jag personligen tycker är en av de godaste julkakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.