Chokladkaka med fyllning
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugnstemp. 175 grader
  • 2 st kakbottnar:
  • 125 gr mörk choklad
  • 3 msk mjölk
  • Bryt chokladen i bitar och blanda med mjölken, ställ att smälta i vattenbad. Ta bort från värmen när vattnet kokat upp.
  • 150 gr smör i bitar, rumsvarmt
  • 150 gr socker
  • 3 ägg 200 gr mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 msk kakao
  • Häll smeten i 2 formar (20 cm formar) med smörpapper i botten och grädda i 175 grader i ca 20 minuter
  •  
  • Fyllning
  • 75 gr smör
  • 1 msk grädde
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 175 gr siktat florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.