Men ibland kan det vara kul att göra något lite extra med dem. Servera dem aningen ljumma eller kalla, med glass, grädde eller avrunnen yoghurt smaksatt med lite vaniljpulver eller vaniljsocker
Det här är en riktigt god chokladglass på enbart naturliga ingredienser och som passar perfekt om du är vegan, mjölkallergiker eller bara vill äta lite nyttigare men ändå vill stilla sötsuget
Jag har använt mörk choklad, ljus choklad, mintchoklad, choklad med apelsin och choklad med lakrits. Här kommer receptet på chokladglassen jag skrev om igår
Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Sötad är den med färska dadlar. Just nu är det främst chokladglass som gäller. Häll av vattnet från nötterna och mixa nötter tillsammans med resterande ingredienser till en slät konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.