Chokladfondue är en himmelsk anrättning i sig och med jordgubbar blir det galet ljuvligt i min gom. Som jag skrivit tidigare älskar jag jordgubbar och alla efterrätter med jordgubbar vill jag äta extra mycket av under sommaren
Lägg bitarna i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med hett vatten. Förbered frukten i portionsbitar och lägg den tillsammans med marshmallows på en tallrik
Ta den smälta chokladen och tillsätt sirapen i en kastrull med värme på, rör om hela tiden. Blanda samman socker och vatten och värm till en jämn sockerlag
Irländsk chokladtårta med smak av whiskey. Vispa vitorna till hårt skum med en nypa salt. Klicka i smöret och rör med en visp tills det svalnat lite då och då
Dela chokladen i små bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med grädden. Medan chokladen långsamt smälter - rör i den ofta med en slickepot - vispar du först äggvitorna tillsammans med citrondropparna och saltet till ett styvt skum
-) Resultatet blev en saftig chokladkaka medvuxensmak. Han hade med ett recept på en chokladkaka som jag försökte följa, med min vana gjorde jag givetvis något annat
Förra våren fick jag se, men inte röra, en med vit choklad på Älvsjömässan. Fast jag kan rekommendera något betydligt enklare och godare för hemmabruk, chokladfondue
Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt kaffepulvret och klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.