Toppa med valfria färskabär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärskabär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
bär, t ex färska hallon ochblåbär. sedan har jag beställt det som efterrätt på flertalet restauranger och då har det varit en helt annat sak, godast chokladfondant jag någonsin ätit är utan tvekan den jag fick på Åkerblads i Tällberg
Toppa gröten med rostade nötter, bäroch skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Aldrig smakat eller, för den delen, tillagat chokladfondant. Fram till hit kan du förbereda och jag gjorde så att jag frös in dem då jag fått det som tips för att de lättare skall gå att tillaga perfekt med en rinnig kärna
Enkelt, fräscht, snyggt och jävligt gott. Varva melonkulor och hallon på fyra tallrikar. Skopa upp en rejäl kula glass på varje tallrik och strö över hackade pistagenötter
Lägg ihop bottnarna med citrongrädde ochfärskabär emellan. Marängtårta med smörkräm – Koladröm med daimgrädde och jordgubbar – Tårtbotten – Marängtårta med smörkräm och jordgubbar
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde ochfärskabär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.