Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Chokladdoppad lakritskola med flingsalt3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao1 påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsaltKlä en form, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper (alt. oxh låt det sedan koka på medelstark värme utan lock tills termometen visar 120º eller tills smeten klarar kulprovet
Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja
I mitt hus, som är ett Seniorboende, firas dagen med flagghissning och kaffedrickning. Det blev många sorters kakor och smörgåsar i den tidiga morgontimman, alla hade med hembakat
Kaksort 1 till Affes kalas bakades igår. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar
Jag började med att provade, att köra nötterna i matberedaren. Testade att göra, jordnötssmör själv. Det gör man genom, hur fint man kör nötterna, med matberedaren eller mixerstaven
Perfekt sötsak att bjuda på eller att njuta av framför en film med en stor kopp te. Att söta med dadlar är inte bara gott, utan ger också så mycket hälsofördelar jämfört med vanliga sötsaker
Smält chokladen och doppa de frysta kokosbollarna så de täcks runtom, lägg vartefter på skärbräda med smör-/bakplåtspapper, ställ sen in kylen att stelna helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.