Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörka choklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Zuccinikaka6 ägg 2 dl creme fraiche1 dl kokosmjöl200 gram smält smör4 dl mandelmjöl2,5 dl florsukrin3 tsk bakpulver3 msk fiberhusk2 rivna zuccinis utan skal, ca 6 dl100 gram 90% choklad100 gram 85% choklad3 dl grädde100 gram philadelphiaostVispa äggen med florsukrin, smält smör(jag brynte smöret för att få lite nötigare smak) och creme fraiche. Ta ca 1/4 av chokladen och blanda med philadelphian och 0,5 dl florsukrin
Bakade idag dessa härligt chokladiga småkakor medmörk- och vitchoklad. Kakorna uppskattas av både stora och små och de blir extra fina när du doppar dem i smält vit choklad och dekorerar med strössel
Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen
Servera gärna med vispad grädde, en klick glass eller marshmallows överst i koppen. Prova att smaksätta med pepparmynta, chilipeppar, vanilj eller apelsin
Så visst kan du mumsa mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad och också tillverka recept med dessa ingredienser men få recept kan kallas LCHF och det är det man behöver förstå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.