Börja med att hacka chokladen och smälta den i ett vattenbad. Tänk på att vit choklad lätt koagulerar så när chokladen nästan har smält, tar bort den från värmen och rör om tills den smält helt
Jo, man kan nog säga att den här efterrätten är en ganska nyttig chokladcrème. Jag ville just göra en nyttigare efterrätt och tänkte att om jag tar mörk choklad och blandar med kokosgrädde, inget socker, så borde det funka
Servera citrussalladen på chokladcremen. Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°)
Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar. Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar
Jag bjöd på en chokladcréme i går kväll, eller kanske snarare en chokladpudding för vuxna. Den hade egentligen inte några som helst likheter med min barndoms chokladpudding annat än att den serverades med en klick lättvispad grädde
Vi som bloggar om mat är lite tokiga tror jag. Åtminstone är jag det. Det blir som en besatthet att prova nya saker och att ständigt testa smaksättningar och upplägg
En av efterrätterna vi åt på förnyår var den här löjligt lena chokladcrèmen som Tove bjöd på. Om jag ska vara helt ärlig är inte tunga chokladefterrätter min grej men alltså, den här lilla rätten var episk
Bryt chokladen i bitar och smält sakta i mikron. Blanda i smöret och rör till det smält. Dela äggen och rör i gulorna i chokladsmeten och socker eller rom
Pajdeg. 4 dl vetemjöl. 200 gr smör. 1,5 dl florsocker. 2 äggulor. En nypa salt. Vaniljsocker/rivet citronskal. Kör alla ingredienser i matberedaren till
Pajdeg. 4 dl vetemjöl. 200 gr smör. 1,5 dl florsocker. 2 äggulor. En nypa salt. Vaniljsocker/rivet citronskal. Kör alla ingredienser i matberedaren till en deg och låt sedan degen vila kallt 30 min
11 Feb. 06. 16. Cheescake med chokladcreme. 0kommentarer. Bakad cheesecake är nog en av mina favoriter då jag tycker den är lätt att göra, smakar gott och man kan ändra tillbehören efter smak
Pajdeg. 4 dl vetemjöl. 200 gr smör. 1,5 dl florsocker. 2 äggulor. En nypa salt. Vaniljsocker/rivet citronskal. Kör alla ingredienser i matberedaren till en deg och låt sedan degen vila kallt 30 min
Obs. Hur resultatet blir beror mycket på vilken chokladsort och kakao som används i receptet, och det är viktigt att kosta på sig en bättre kvalitet när det gäller choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.