100 gram
silkestofu (eller typ kvarg, turkisk yoghurt), 200 gram färskost, 300 gram keso, 1/2 dl kakao, 1/2 dl äggvita, 40 gram chokladprotein, 100 gram kokosolja & 1 msk jordnötssmör. Mixa, mixa, mixa och låt det blir slätt. Häll upp i skalet och bred ut det jämnt. In i ugnen på 175 grader runt en 40-50 minuter minuter eller tills det inte är direkt geggigt längre (fortfarande kommer det vara krämigt). Min form är runt en 15-20 cm i diameter, tiden i ugn beror klart på tjocklek på kaka.Låt kakan svalna och försök intala dig att den ”är godast imorgon” för det är den faktiskt. Frostingen gjorde jag på en mix av lika delar turkisk yoghurt & sukin melis med 2 msk chia per dl plus vaniljpulver & sweetdrops vanilj. Låt svälla lite och bred över kakan innan du ställer in den i kylen.
När tiden inte räcker till för nyskapande (läs. tiden som finns går åt till allt praktiskt efter mammas bortgång samt till mini såklart) så plockar jag fram lite godingar ur arkivet och återskapar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.