Här kommer ett recept på goda chilimarinerade benfria kotletter som är toppen att grilla. Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar)
Stek eller grilla kotletterna. Lägg i kotletterna och lägg dem i kylskåpet i 3-4 timmar. 4 kotletter. Blanda sherry, råsocker, salt och ingefära till marinaden
)Marinerad kotlett med bearnaisesmörRecept för 4 personer 4 fläskkotletter med benMarinaden 2 msk lökröra (mixa en gul lök med stavmixer)2dl olja2msk soya1msk dragon2msk vinäger1msk worchestershiresauceSaltBearnaisesmöret100g smör1dl vinäger1 msk dragonfrysta örter1 msk worchestershiresauce1 tsk salt2 msk lökröraBlanda ihop marinaden. 4 fläskkotletter med ben
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.