Dekorera medjordgubbar, hallon & bigarråer. Får du tag på medjool är de att föredra. Börja med att lägga 300g osaltade cashewnötter i kallt vatten och låt stå i minst två timmar. Mixa 150g av valfria nötter,(jag använde cashew även här)tillsammans med 150g urkärnade dadlar. Tryck ut botten i en springform (21cm) och ställ in den i kylen medans du gör fyllningen. Häll av vattnet från nötterna och mixa dem med 1dl kokosolja, 250g färska jordgubbar, frön från en halv vaniljstång och saften från en halv citron. Jag har 3msk lönnsirap för att få lite sötma men det går lika bra med honung. 250g färska jordgubbar
Garnera med lime och halverade jordgubbar. Mixa kexen och blanda med smör och kanel. Färska jordgubbar. Tryck ut smulorna på botten och upp mot kanterna på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela den över kakan. 500 g kesella jordgubb & lime
Denna kaka gjorde jag med detta recept men bytte ut gelèn i kakan till en med citreonsmak och den uppepå till en medjordgubbsmak men innan jag la på jordgubbs gelén så la jag lite jordgubbsbitar som dekor runt kakan och när den var klar toppade jag den medjordgubbar doppade i vit choklad
En krämig nougat smak toppad med en rik choklad ganace, kan nog inte bli bättre. Efter många timmars experiment fick jag ÄNTLIGEN till den perfekta no-bake cheesecaken, ett av mina bästa verk jag gjort Frozen Ballerina Cheesecake
Vi åt den med färska jordgubbar vilket blev väldigt gott och det kändes riktigt somrigt. Jag hade bestämt mig för att baka cheesecake och ta med till jobbet och bjuda på innan semestern
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecakemed smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakornamed florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Det bästa var att jag fick provsmaka, tillsammans med en stor kopp kaffe, de blev godkända. Jo, vi ska ha ett helt gäster, på ärtsoppa och punch på lördag, och då måste man ju ha pannkakor till efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.