Hoppas ni gillar det lika mycket som vi gjorde. Äntligen har jag nu tagit mig tid att sätta mig ner och skriva receptet på Banoffee cheesecake'n som jag gjorde i helgen
Här kommer recepet på det koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Bulgogi betyder eldkött på koreanska och det är inte för att det är starkt utanför att det traditionellt tillagas över eld
Cheesecakefyllning. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Vispa i 3-4 minuter och vispa sedan i gräddfil. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen
Det här receptet fanns faktiskt på paketet med mandelmjöl som Risenta har börjat sälja och de blev faktiskt de som jag lyckats bäst med så inte nog med att de kom med ett bra recept, jag slapp mala mandel också
Vispa grädden och tillsätt ägg-ost blandningen. Hoppas ni gillar det. Jag hade bakat en cheesecake med polkagris och en botten med digestive blandat med pepparkakor
Hugo - drink med fläderblomssaft och mousserande vin. Här samlar jag en del recept med fläder och rabarber, inget av dessa recept har jag själv testa ännu, men planen är att göra det nu i sommar
- hushållsfärg för färgglada macarons. Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till det franska lilla bakverket, kanske rent av för att jag inte hittat det perfekta receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.