Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Min plan på att göra tvåvåningars bakelser av mitt favoritrecept på chokladbottnar, med fyllning av björnbär och syrlig creméfraischekräm med smak av citron och vanilj, och sedan glasera det hela med mörk chokladganache och toppa med physalis
Om du gillar salmiak (saltlakrits) kommer du antagligen gilla dessa bakelser också. Av en testgrupp på fyra personer tyckte hälften att det var bland det godaste de ätit och de andra två var mer tveksamma och beskrev dem som slemmiga och inte-så-goda
De hade underbara bakelseroch tårtor i skyltfönstret. Titta och njut. När jag var i Edinburgh så låg det ett konditori inte så långt ifrån hotellet där jag bodde
Som utlovat så blir det glutenfritt idag och det blir härligt saftiga mandelmuffins, det passar ju alldeles utmärkt då det var muffinsdagen igår , bättre sent än aldrig som man brukar säga
Idag åker jag och Lennart iväg på en veckas semester efter den senaste tidens kokboksarbete, det ska bli väldigt skönt med total avkoppling och datorfri tid
Finstrimla grönsalladen och tryck fast den runt om bakelserna. När jag var ung och utbildade mig inom restaurang var det egentligen i varmköket jag ville hålla hus men ännu hade inte tiderna blivit sådana att kvinnor var riktigt välkomna där
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.