Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg
Om du använder en smord muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek). Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. ca 15-20 minuter Mindre muffins gräddas i ca
(Mängden vatten och salt i kastrullen ska vara ungefär som när man kokar potatis - lagom så att det mesta av blomkålen hamnar i vattnet så att blomkålen blir genomkokt, tänk ca 1 liter vatten och 1 tsk salt till 500 g blomkål för att ha något att utgå från
Glassen kan göras både med och utan glassmaskin. Receptet på hallon- och limeglass har uppdaterats. Ljuvligt god hallon- och limeglass garnerade med citronmeliss
Häll istället upp mjölet i litermått eller allra helst - väg det. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka, ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen). Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg. ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen)
Blanda samman degen utan att knåda. Låt svalna på galler utan bakduk. Jag har uppgraderat mitt tidigare chiabatarecept med lite surdegsgrund och får ett luftigare och lite segare bröd
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Blanda mjöl och salt. Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det
(Om man använder kassler som ju är färdiglagat kött så kan man istället bara smörja långpannan med smör (behövs ej om formen har väldigt bra non-stick-egenskaper) och strö ut kasslerbitarna utan att ställa in den i ugnen förrän pannkakssmeten är påhälld
4-5 msk espresso 4 x 250 g mascarpone 4. - Läs hela inlägget här ca 8 timmar. 4-5 msk espresso. En mäktig, samtidigt friskt syrlig dessert med fin smak av gott kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.