Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Vill gärna slå ett slag för den frysta tofun som finns i de asiatiska butikerna, det är en friterad tofumed en mycket ”svampigare” karaktär än de mest vanligt förekommande tofusorterna (t
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Servera med koriander och sesamfrön. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. 1ca 200 g tofu (1 pkt). Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja
Tillsätt rödlöken och och sänk värmen till medel. Den här rätten gör sig nog allra bäst med basmati. olja tofu (jag använde mig av 300 g) 1 msk senapsfrön (den ljusa typen) 1 msk kumminfrön 1/2 msk gurkmeja 2 röda lökar 3 gröna chilifrukter 3 klyftor vitlök 1 klump ingefära (typ 3x3 cm) 3 paprikor i olika färger 3 tomater 2 msk torkad koriander 1/2 msk chilipulver (röd) 1. ) 1 kruka färsk koriander salt efter smak Tärna tofun i cm-stora bitar och stek den gyllenbrun i lite olja. Lägg på ett lock och låt pannan stå på mediumvärme i 10 minter. Lägg i tofun och puttra ytterligare 5-10 minuter under lock
Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Perfekt i en stroganoff, med andra ord. Nu har jag uppenbarligen hittat till tofuhyllan i affären, för nu blev det huxflux tofu två gånger på två veckor
Du kan smaksätta aiolin med curry eller vitlök eller någon annan krydda som faller dig i smaken. Att göra aioli på tofu funkar bra, du kan själv välja hur lös du vill ha den genom att tillsätta grönsaksbuljong efter smak
Servera nudelblandning och tofumed sweet chilisås till. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning med en buljongtärning i kokvattnet istället för salt
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Skär upp tofun i tärningar, bananerna gör du till "bananpengar" som man säger på förskolan. 1 paket naturell tofu (270 g). Stek i valfri matolja, kokosolja är föredraget, på medelhög värme i ca 10-15 minuter. 2 bananer 1 paket naturell tofu (270 g)
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.