Vi käkade gratängen med lite färska grönsaker och oliver. Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergineochmozzarellamed spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Stek auberginen i rikligt med het jordnötsolja eller solrosolja i en gryta. Tillsätt mozzarellaoch parmesan och blanda noga runt så att pastan riktigt täcks med såsen och osten smälter
) Stek aubergineskivorna på båda sidor i rikligt med olja, gärna olja från soltorkade tomater, och lägg sedan ovanpå hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av
Såå enkelt och otroligt gott. Bred ut tomatsås, skiva lite mozzarellaoch placera ut aubergin i skivor som du stekt i lite olja och kryddat med grillkrydda in i ugnen ca 15 min, när pizzan är gräddad strö över lite ruccola, parmaskinka och cocktailtomater, ringla över olivolja, balsamico och en gnutta salt
Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginenoch zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Igår blev det en aubergineoch okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Bryn i en större kastrull med neutral olja tillsammans med spiskummin och korianderfröna som du stött lite lätt i en mortel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.