Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Smaka av med salt och peppar. Så här gör du 15 minuter Smält smör på medelvärme, vispa i vetemjöl. Så här gör du 15 minuter Smält smör på medelvärme, vispa i vetemjöl
ev 1 msk gelé eller äppelmos. Receptet gäller för 5 dl 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk vetemjöl 4 dl köttbuljong ½ dl Arla® vispgrädde 2 tsk kinesisk soja ½ krm svartpeppar ev 1 msk gelé eller äppelmos
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.