Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Med andra ord ingen olja ochså yoghurten som tar bort det där lite slemmigare i auberginen. Plötsligt fylldes varje ledig minut med jobb (om än roligt sådant) och jag har inte haft en minut ledig sedan dess
Och – vi är nog beredda att hålla med. Ordet paleolitisk kommer från den första och överlägset längsta av de tre tidsperioderna av stenåldern som kallas Paleolitikum
Stjälkarna tar lite längre tid att koka, så jag brukar göra i ordning topparna samt stjälkarna som jag antingen skär i skivor (”broccolikarameller” kallar barnen dem för) eller i stavar medan vattnet kokar upp – så lägger jag i stjälkarna ett tag före topparna som jag försöker dela till mindre knippen – bäst att bara göra ett litet snitt underifrån och sedan dra isär så blomknopparna hålls så oförstörda som möjligt och inte krossas av kniven
Apelsinerna i fruktkorgen lyste anklagande med sin klara signalfärg och jag förstod att det var dags att göra något åt saken innan förrutnelsen tog vid
Så häller du i grädden och kokar upp den och rör i buljongpulvret. Strimmla purjolöken och fräs den tillsammans med de upptinade trattkantarellerna i lite smör i en kastrull
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.