Denna kakan förknippar jag med min mormor, precis som Mazarinkakan. Den kvinnan kan baka. Jag ringer henne hur ofta som helst och får tips och nostagiska recept som ligger mig varmt om hjärtat
Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde. Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar
Överdrift är en av nutidens laster. Men i det här fallet tror jag inte att jag överdriver. Testa själv. de här pepparkakorna var väl värda det arbete som krävdes
Tårtan med många namn och för mig är det Brittatårta som jag växte upp med och eftersom mamma kände någon som hette Britta trodde jag då att det var hennes recept, men med åren så vet jag att det inte var så
Som ni tre som slaviskt följer min blogg (ett uppriktigt tack till min kära hustru och två friställda bröder i Dals Långed) kunnat konstatera springer mitt matintresse ur mormors magiska kök
När jag under min gastronomiska resa fick smak för kvallité och riktigt god mat, fick lära mig vad riktigt goda smaker och vad gastronomi innebar, var jag bara 17 år och hade turen att få börja praktisera matlagning på Restaurang Svarta Börsen i Landskrona med ledning av Lasse Bogren och hans fru Brita Bogren Jo med bara ett T
Lemoncurd. 18 juni 2014, 15. 05. Nu var det länge sedan det dök up något nytt här i bloggen. Förra veckan hade jag semester och spenderade största delen nere i Stockholm hos min fina vän Britta
Jag har saknat att stöka i köket sedan jag bestämt mig att göra en paus i bakandet, men häromsistens kom det på tal att lägga in gurka nu när Västeråsgurkorna är redo och ganska billiga
I år hade vi Nyårsafton här hemma och vi var sammanlagt 8 personer. Mats och Brita från Linköping och Håkan och Eva från Hässelby och Erik och Maria som är min son och hans flickvän
Nu kommer ett sånt där långt inlägg igen. I helgen har jag träffat fyra före detta studiekamrater från tiden då vi läste till Kostekonomer på Göteborgs Universitet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.